UUTISET

Taidekriitikkojen, kirjagrammaajien ja lukijoiden palaute on meille tärkeää. Haluamme tuottaa laadukkaita kirjoja ja sen tehdäksemme palaute antaa meille tärkeää tietoa siitä, kuinka onnistuimme. Ja lukijoille tulee näkyväksi se, miksi kirjoihimme kannattaa tarttua!

 

Juuri nyt olemme iloinneet taidekriitikko Raimo Hautasen tekemästä Harvoin riihi tyhjänä palaa -kirjan arvostelusta, joka julkaistiin Ilmajoki-lehdessä 14.8.2023. Ja millainen arvostelu se olikaan! Hautasen mukaan Anu Tuomarin esikoisteoksen tarina on jaettavissa kuin pieniin muistelmiin, jotka ”ovat kuin taiteilijan maalaamia pikku akvarelleja”. Hän kuvaa tarinointia letkeäksi, helposti luettavaksi ja tavallisen ihmisen tasolta kerrotuksi ja ajankuva huolella tavoitetuksi. Hautanen sanoittaa: ”Anu Tuomarin teosta lukee kuin jännäriä. Sisukas nainen ja hänen kekseliäs miehensä selättävät arjen ongelmat.” Hautanen onkin viimeisessä luonnehdinnassaan tavoittanut hyvin kirjan tarinan päähenkilön Kertun tarmokkuuden ja sisukkuuden.

 

Taidekriitikkojen palautteen saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Päinvastoin hiljattain aloittaneella pienkustantamolla on vielä paljon tekemistä siinä, että saamme sanomalehdet meidät huomaamaan. Kustannusala on osa huomiotaloutta, sillä kustantamoja samoin kuin kirjailijoita pitää leivän syrjässä kiinni huomatuksi tuleminen, yleisön kiinnostuminen ja kirjojen hankinta kirjastoihin ja omaan lukemistoon.

 

Kirja Pörriäisen surinoita on saanut kirjagrammaajilta lukuisia palautteita, jotka löydät helpoiten Instagramista @ethene_oy:n kohokohdasta Kirja-arvioita, kuten myös muiden kirjojen kirjagrammaajien palautteet. Saamme toivottavasti pian palautetta myös Sivilisaation vartijat -sarjan ensimmäisestä osasta Lohikäärmeestä!

 

Lukijoiden palautteita tulevat parhaiten näkyväksi, kun kerrot lukukokemuksistasi verkkosivujemme tai sosiaalisen median kautta. Ja jos luettuasi innostut kirjasta, suosittele kirjojamme ystävällesi, anna lahjaksi tai tee hankintapyyntö kirjastolle.