UUTISET

Mitä sinä tiedät tiederunoista? Tiedät sitten vähän tai paljon, lue Verde-lehdessä julkaistu esittely Tiederunoja-teoksesta, niin tiedät varmasti enemmän kuin aiemmin!

 

”Tiederunojen moniääninen maailma” on Pertti Rautiaisen kirjoittama monipuolinen kuvaus Tiederunoja-teosta. Rautiainen toteaa juttunsa olevan pikemminkin esittely tai matkakertomukseksi kuin arvostelu.

 

Esittelyssä keskustellaan tiederunoista yleisimminkin, pohditaan tiederunojen esikuvia, kuvataan teoksen tiederunoja ja analysoidaan Krista Teeri-Niknammoghadamin runoa ”Aika tulee vastaan kuin patsas puistossa”.

 

Yksi tiederunoista on erityisesti sytyttänyt Rautiaisen mielenkiinnon, ja niinpä Krista Teeri-Niknammoghadamin runo ”Aika tulee vastaan kuin patsas puistossa” on päätynyt tähtitieteilijän analyysin kohteeksi.

 

Kirjoittaja Pertti Rautiainen on tähtitieteilijä, jonka tiederuno Galaksi on yksi Tiederunoja-teoksessa julkaistuista runoista. Ei siis ole ihme, että jutun kirjoittajan yksi virke jää pyörimään mielessäni kauneutensa takia: ”Jossakin sumun seassa syntyy myös planeettoja tähtiä kiertämään, joillekin niistä kehittyy ehkä elämääkin, kenties jopa runoilijoita.” Ehkä se kolahti sanomansakin takia.

 

Eläköön tiederunot!

 

Lue koko juttu osoitteesta: https://verdelehti.fi/2024/03/17/tiederunojen-moniaaninen-maailma/