UUTISET

Kustannusyritys Ethenen ensimmäinen fantasiaromaani on nimeltään Lohikäärme, joka on Sivilisaation vartijat -sarjan ensimmäinen osa. Lohikäärme on nyky-Suomeen sijoittuva kauhufantasiaromaani, joka on täynnä seikkailua, jännitystä ja huumoria. Tarinan taustana on muinaisten mesopotamialaisten jumalien Mardukin ja Tiamatin ikiaikainen sota. Maailman luojajumala Tiamat haluaa tuhota ihmisten sivilisaation ja palauttaa maailman luonnolliseen tilaansa. Hänen suunnitelmiensa esteenä ovat suomalaiset kaksostytöt Elli ja Noora, jotka Marduk on varustanut mahtavilla taikavoimilla.

Voimiensa alkuperästä tietämättömät tytöt tempaistaan yhä merkillisemmäksi käyvän tapahtumaketjun pyörteisiin, kun Tiamatin palvelija Ibrahim roistokätyreineen alkaa jahdata heitä ja heidän ystäviään. Koko maailman kohtalo on vaakalaudalla, sillä Tiamat ja Ibrahim ovat syösseet sen ennennäkemättömän tuhoisan sodan partaalle. Lusikkansa soppaan heittävät kaduille vyöryvät uusnatsit, anarkistit, jihadistit, kouluampujat ja moottoripyöräjengit sekä Tiamatin hirviözombiet pelissä, jota jumalat pelaavat toisiaan vastaan. Pelin panoksena on ihmiskunnan kohtalo.

Kirjoittaja Otto Lind (s. 1976) on satakuntalainen yhteiskuntatieteiden maisteri ja pitkän linjan sanatyöläinen ja media-alan ammattilainen. Lohikäärme on hänen ensimmäinen julkaistu romaaninsa.

Lohikäärme-romaanin kanssa samaan aikaan ilmestyy historiallinen romaani  Harvoin riihi tyhjänä palaa. Aiemmin Ethene on julkaissut tammikuussa 2023 runokirjan Pörriäisen surinoita. Kirja on ilmestynyt myös englannin- ja saksankielisenä pehmeäkantisena versiona (Buzzing Like a Bumblebee ja Hummelgesumm). Lisätietoa kustantamosta, kirjoista ja tilaamisesta löydät sivuilta https://ethene.eu).