UUTISET

Tiederunoja-teoksen ja tiederunokilpailun tulosten julkistustilaisuus ke 14.2.2024 Vaasan yliopistolla

 

Tiederunoja-teoksen ja tiederunokilpailun tulosten julkistustilaisuus pidetään Vaasan yliopistossa ystävänpäivänä ke 14.2.2024 klo 14.00–16.00 Nissi-auditoriossa, joka sijaitsee Ankkuri-rakennuksessa (osoitteessa Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa, ks. saapumisesta ja pysäköinnistä https://www.uwasa.fi/fi/yliopisto/tervetuloa). Tilaisuudessa palkitaan ja esitetään tiederunokilpailun 10 parasta tiederunoa sekä julkistetaan, mitkä tiederunot sijoittuivat kolmeksi parhaaksi tiederunoksi. 

 

14.00 Coctail-tilaisuus
14.30 Avauspuheenvuoro: Heli Katajamäki
14.45 Lavarunoilua (7 tiederunon esitystä)
15.10 Onnittelupuhe ja palkintojen jakaminen (KyröDistilleryn perustaja Miko Heinilä)
15.40 Lavarunoilua (3 parhaan tiederunon esitykset, voittaneen tiederunon esittää sanataideohjaaja, lavarunoilija, kirjailija Anu Kujanpää)
15.55 Kiitossanat
16.00 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on samalla osa Vaasan yliopiston Loista esiintyjänä -kurssia, jonka opiskelijoista osa esittää 10 parhaan joukkoon sijoittuneita tiederunoja. Kurssia opettavat FT Heli Katajamäki ja FM Marjut Männistö. Lisäksi vierailuluennoitsijana kevään 2024 kurssilla vierailee sanataideohjaaja, lavarunoilija Anu Kujanpää. Coctail-tilaisuuden aikana ja tilaisuuden jälkeen on mahdollista ostaa Tiederunoja-teos julkkarihintaan.

 

Tilaisuuteen on yleisölle vapaa pääsy mutta koska paikkoja on rajatusti, ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ethene.oy@gmail.com viimeistään su 11.2. mennessä.

 

Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyden kautta osoitteessa: https://uwasa.zoom.us/j/68606548242?pwd=RC9TV25mWGtSeElOV2FITlpTVnFEZz09 (salasana: 586814). Osallistuttaessa etänä ilmoittautuminen ei ole tarpeen.  

 

Tiederunokilpailussa 10 parasta palkitaan noin 99 euron arvoisella palkinnolla. Ethenen lisäksi palkintoja ovat lahjoittaneet Isonkyrön kunta, Isonkyrön Kehitys Oy, KyröDistillery Company, Vaasan yliopisto ja Vaasanseudun Kehitys Oy Vasek.

 

Tiederunokilpailun tuomareina toimivat yliopisto-opettaja, FT Auli Kulkki-Nieminen Tampereen yliopistosta, professori, YTT Suvi Ronkainen Lapin yliopistosta ja professori, laitoksen johtaja/dekaani, TkT Jussi Ryynänen Aalto-yliopistosta. Tuomariston arvioinnin avuksi tiederunoja arvioitiin Vaasan yliopiston Vakuuta ja vaikuta yhteiskunnassa -kurssilla, jota opetti FM Marjut Männistö (kuvassa Heli Katajamäen kanssa).